top of page

Spread the world met Grej of the day


Ben je benieuwd naar hoe Grey of the day is ontstaan en wat het precies is? Luister hier dan naar de oprichter Micael Hermansonn.


Bij het verhaal van "Slim zijn is wel 1000 dingen" is er ook een Slim eiland "natuur". Hiervoor krijgen de kinderen op maandag of dinsdag een Powerpoint te zien met een vraag. Bv. "Pas op! Deze bloem slaat!" Ze krijgen ook de vraag mee op een blaadje, zodat ze vrienden en familie om hulp kunnen vragen.


Als ze op donderdag of vrijdag terugkomen krijgen ze de kans om te vertellen wat het antwoord zou kunnen zijn en wat maakt dat ze dit antwoord kiezen. We beluisteren ook hoe ze het antwoord te weten zijn gekomen.


Daarna kijken we samen naar de Powerpoint met het antwoord en allerlei leuke weetjes over het onderwerp.


Tenslotte benoemen ze 1 ding dat ze hebben onthouden van de uitleg. Ze krijgen de opdracht om dit aan 3 andere (buiten Onsplek) te vertellen. bv. de zaadjes van een klaproos, zijn maanzaadje die we kennen van op een brood of pistolet.


De leuke voordelen van een Grej:

*Het prikkelt de nieuwsgierigheid van de kinderen. *Ze leren hulp vragen of zelf iets opzoeken.

*Ze luisteren gretig naar de uitleg bij de Powerpoint. *Ze brengen nieuwe informatie over, waardoor de informatie bij hen beter blijft hangen én ze opnieuw anderen betrekken


Wil je enkele uitgewerkte Grej's bekijken of gebruiken op niveau van de Onsplekkers? Je vindt ze hier!



55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2 Post
bottom of page