top of page
HOE: Over

HOE

VEILIG -  SAMEN - STERK

Enkele kinderen van de laatste kleuterklas en het het eerste leerjaar komen 2 namiddagen per week naar Onsplek in een kleinere groep (±8 kinderen).

Dit kunnen we organiseren met uren vanuit zorg. We hopen met dit project een groot deel van de zorgen en nodige uitdaging op te vangen en willen de kloof verkleinen tussen de kleuterschool en het eerste leerjaar.

Omdat we met minder kinderen zijn, zullen kinderen zich veiliger voelen om fouten te durven maken en proberen hiervan te leren.

Welbevinden en betrokkenheid zijn de basis om tot leren te komen. Daarom integreer ik graag de volgende middelen.

​

*Als je op de onderlijnde termen klikt, kom je bij de pagina "WAT" voor concretere informatie hierover.*

​

Welbevinden:

Ik zet in op een duidelijke structuur. Hiervoor hanteer ik een vaste halvedagplanning

We starten het klasje met een verhaal als rode draad dat we uitwerken over de weken heen als project. 

​

Betrokkenheid:

Binnen die planning vind ik het belangrijk om in te zetten op coöperatieve leerstrategieën. Deze kan je inzetten om alle kinderen actief betrokken te krijgen in de klas. Kinderen leren samenwerken én ieder kind krijgt een stem die gehoord wordt. Door die individuele aanspreekbaarheid gaan kinderen meer betrokken zijn en zo is de cirkel rond.

​

Leren:

Ook wil ik extra aandacht vestigen op executieve functies. De vaardigheden binnen denken en doen geven inzicht op je leren, waardoor de cognitieve ontwikkeling versterkt wordt.

IMG_3292_edited.jpg
bottom of page