top of page

Terug naar de natuur

In deze speciale en drukke tijd had ik zelf wel wat behoefte aan rust. Ook mijn eigen kinderen hadden hier in de vakantie veel nood aan! De natuur werkt helend, dus trokken we er vaak op uit. Daarom koos ik voor het verhaal "Uiltje en de nootjes" van Pierre Winters en Greet Bosschaert. Eekhooarn, Haas, Vos en Uiltje denken na over wat ze zullen spelen. Wanneer Haas struikelt bij een boomstronk, vinden ze een hele hoop hazelnootjes... net de lievelingsnootjes van Uil. Terwijl Uil lekker snoept van de nootjes probeert Vos ze eerlijk te delen... maar hoe doe je dat delen?

Eekhoorn, Haas, Vos en Uiltje denken na over wat ze zullen spelen. Wanneer Haas struikelt bij een boomstronk, vinden ze een hele hoop hazelnootjes... net de lievelingsnootjes van Uil. Terwijl Uil lekker snoept van de nootjes probeert Vos ze eerlijk te delen... maar hoe doe je dat delen?


We hadden dus nootjes nodig en daarvoor gingen we het park in met een herfstbingo. We zochten en vonden allerlei herfstschatten die we verzamelden om mee te nemen naar de klas.

Het was een heerlijke herfstwandeling waar de kinderen zich lieten verwonderen over de mooie kleuren, de veelheid aan wat de herfst te bieden had en alle leuke dingen die je er ook mee kon doen: Blaadjes gooien, "helikoptertjes" van de esdoorn laten vallen, een spoor maken door de hoop herfstbladeren op de grond... "En juf, dit hebben we nog niet gevonden!" "Jawel! Ik zie een paddenstoel!"


In de klas bekeken we nog eens wat we allemaal vonden, probeerden het juist te benoemen en samen te brengen bv. de bolster, de kastanje en het blad van een kastanjeboom.


De tweede dag in Onsplek maakten we mandala's en tekeningen met de herfstvruchten. Van binnenuit beginnen hielp ons om een cirkel te vormen en het was toch even een uitdaging om een patroon te blijven maken terwijl we in een cirkel bleven werken!


Om verbondenheid en samenwerken te bevorderen probeerden we ook menselijke mandala's te maken! Wat een mooi moment was dat!


In de winkel werden nieuwe winkellijstjes met letters gelegd waarmee we woorden kunnen maken uit het verhaal (deze kan je bij MATERIALEN terugvinden).


Volgende week gaan we met de eikeltjes en kastanjes zelf delen! Wie heeft er meer / minder of hebben we er toch evenveel? En op welke verschillende manieren kunnen we 5 verdelen?


















25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2 Post
bottom of page